eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lefutott ügy a polgármesterek megválasztása Szabolcsban?

Harmincöt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban és községben, a térség 229 településének több mint 15 százalékában csak egyetlen polgármesterjelölt lesz az október 3-ai választáson - tudta meg az MTI munkatársa az érintett választási bizottságoktól szombaton.

A jelöltek így gyakorlatilag már polgármestereknek tekinthetők, hiszen egyetlen szavazat is elég megválasztásukhoz.

A legtöbb polgármesterjelöltet - nyolcat-nyolcat - Anarcson, Nyírpilisen és Ököritófülpösön vették nyilvántartásba.

Az egyedül indulók között van Lakatosné Sira Magdolna, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Túristvándi polgármestere is.

A kormányzó pártok jelenlegi és korábbi országgyűlési képviselői közül további tizenhárman méretik meg magukat az októberi helyhatósági választáson.

Kovács Ferenc Nyíregyháza, Szabó István Mátészalka, Tilki Attila - ő a Fidesz megyei elnöke - Fehérgyarmat, Lipők Sándor Kemecse, Román István Ibrány, Karakó László Gávavencsellő, Simon Miklós pedig Nyírbogát polgármesterjelöltje.

A megyei közgyűlésbe jutás szavazólistáján szerepel jelöltként Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár, listavezetőként Seszták Oszkár, a testület jelenlegi elnöke, továbbá Kozma Péter, Fülöp István, Seszták Miklós és Borkó Károly.

Az MSZP jelenlegi és korábbi országgyűlési képviselői közül Koltai Tamás Tiszavasváriban, Nagy Sándor Újfehértón polgármesterjelölt - utóbbi ezúttal függetlenként indul. Veres János volt pénzügyminiszter a megyei lista első helyén, elnökjelöltként szerepel, és a jelöltek között van Vojnik Mária korábbi egészségügyi minisztériumi államtitkár is. Gyüre Csaba, a Jobbik képviselője Nyíregyházán polgármesterjelölt.

Az SZDSZ egykori országgyűlési képviselői közül Jüttner Csaba Vásárosnaményban szeretné megtartani polgármesteri tisztségét. A volt MDF-es Jakab Ferenc, a Magosz szabolcsi szervezetének vezetője Demecserben polgármesterjelölt; függetlenként indul, mivel a Magosz választási szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely a településen Bunkóczi Lajost, a párt helyi vezetőjét indítja a tisztségért.

A szabolcsi jelöltek között még egy volt országgyűlési képviselő található, Szilassy Géza, az első szabadon választott országgyűlés MDF-es tagja Nyíregyházán képviselőjelölt a Fidesz-KDNP színeiben.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×