eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mesterházy Attila: száz nap, amely megrengette a magyar demokráciát

A megszegett ígéretek és a demokrácia elleni támadás első száz napja volt - így értékelte a kormány eddigi munkáját Mesterházy Attila Salgótarjánban az MSZP kampánynyitó rendezvényén pénteken.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: "ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy mi történt az elmúlt száz napban Magyarországon, akkor azt kell hogy mondjam, száz nap, amely megrengette Magyarországot és a magyar demokráciát".

Hozzátette: ami eddig történt, nem szolgálja a nemzet érdekét, nem jó irányba viszi az ország sorsát, és nem segíti az itt élő embereket.

Mesterházy Attila a megszegett ígéretek sorának is nevezte az első száz napot.

Mint mondta, Orbán Viktor nem teljesítette a júliustól ígért radikális adócsökkentést, nem valósult meg a közbiztonság erősítésére tett ígéret, amit a kampányban úgy fogalmaztak meg, hogy "két hét alatt rendet tesznek".

A szocialista elnök bírálta, hogy "a kormány már kétszer bedöntötte a forintot", és miközben 1,7 millió családnak van devizahitele, érdemi intézkedést nem hoz a védelmükben.

"Arra büszke a kormány, hogy meghosszabbította azt a kilakoltatási moratóriumot, amelyet az előző kormány vezetett be, de azért ezen túl is kellene most már valamit tenni" - mondta.

Szóvá tette Mesterházy Attila, hogy a kormány nem tett lépéseket a munkahelyteremtésre, de például "arról döntöttek, hogy a közszférában dolgozókat könnyebb legyen kirúgni", és elmaradt a pedagógusoknak ígért béremelés is.

Kitért arra is: "ha körülnéznek, hogy kiket helyeztek nagyon fontos állami pozíciókba, akkor azt tapasztalják, hogy szinte a portást is elbocsátották már, ha az nem Fidesz-aktivista volt, mindenhová csak a Fideszhez vagy éppen a miniszterelnökhöz hű katonák kerülhettek".

Ez nem szól másról, mint hogy kiiktassák azokat az ellensúlyokat, amelyekkel lehet korlátozni a mindenkori hatalmat - tette hozzá.

Mesterházy Attila arra hívta fel a rendezvény több száz résztvevőjének figyelmét: nagy a tétje az önkormányzati választásnak, mert "jó lehet arra, hogy stoptáblát állítsunk a Fidesz hegemonikus hatalomgyakorlásának".

A salgótarjáni Beszterce téri kampánynyitó rendezvényen a politikusokat már a szórakoztató programok alatt a színpadra hívták, az egyik táncos-énekes csoport vezetője megtáncoltatta és megénekeltette Dóra Ottó polgármesterjelöltet, Molnár Károly képviselőjelöltet és Mesterházy Attilát. Az elnök fekete kalapot és fehér kesztyűt kapott, és némi irányítással egy rövid Michael Jackson-produkciót imitált a közönség nevetése és tapsa mellett.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×