INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Így alakítaná át Budapestet a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Infostart / InfoRádió
Nem szüntetné meg a kerületeket, de egyebek mellett az építésügyet, a közutak fenntartását vagy a jegyzői rendszert központosítaná a Jobbik főpolgármester-jelöltje. Staudt Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: sok pénzt emészt fel, hogy ezeket a feladatokat a 23 kerület külön-külön látja el.

A Jobbik semmiképpen sem szüntetné meg a kerületeket Budapesten, mert kell egy kisebb közigazgatási egység, amelynek történelmi hagyományai is vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt főpolgármester-jelöltje.

Staudt Gábor azonban hozzátette: vannak olyan területek, amelyeket központosítani kellene. Ilyen az építésügy, mert a politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy - mint fogalmazott - a kerület vagy a helyi oligarchák kénye-kedve szerint alakul a szabályozás és a város képe.

Budapestnek egy centralizált, korrupciómentesen működő, komoly szakértelemmel felruházott építésügyi hatóságra van szüksége - hangsúlyozta Staudt Gábor.

Úgy véli, központosítani kellene a közutak és a közterületek fenntartását, illetve a jegyzők rendszerét, valamint létre kellene hozni a városőrséget. Ezeket a feladatokat, ha a 23 kerület külön oldja meg, akkor az gazdaságtalan, mert rendkívül sok pénzt emészt fel - emelte ki a főpolgármester-jelölt.

Hanganyag: Ignáth Márk

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk