INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Heves viharok, jégeső - narancssárga riasztás

InfoRádió / MTI
A közép-magyarországi, a dél-alföldi és a dél-dunántúli régióra is kiadták a narancssárga riasztást a zivatarok miatt kedd délután - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az érintett területeken helyenként előfordulhatnak heves zivatarok, amelyeket intenzív csapadék, 90 km/h-nál nagyobb erejű széllökések valamint legalább 2 centiméter nagyságú jég is kísérhet.

A három említett régióban, valamint az ország közép és dél-dunántúli területein a csapadékmennyiségre vonatkozóan citromsárga riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy néhol rövid idő alatt több mint 30 milliméter eső is leeshet.

A közép és dél-dunántúli régióban emellett a zivatarokra vonatkozóan is kiadták a citromsárga riasztást, amelyet a kedd éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint várhatóan az észak-alföldi és észak-magyarországi területekre is kiadnak majd. Így ezeken a területeken is számítani lehet zivatarokra, amelyeket viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet - írja az OMSZ honlapja.


A címlapról ajánljuk