eur:
389.42
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem kell a civileknek "A Velence tó kapuja"

Homokos partot, fedett korzót, valamint sétányt, játszóteret, parkolót, kikötőt és strandot épít, illetve újít fel 2,2 milliárd forintból a Velencei-tó keleti partján a velencei önkormányzat. Egy civil szervezet azonban hevesen tiltakozik "A Velence tó kapuja" nevű nagyberuházás ellen.

A sukorói Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke, Szigeth Gábor szerint a tó "kivégzése" lenne, ha ledózerolnák és homokkal szórnák be a keleti part sétányát, majd bevásárlóközpontot építenének oda. Szerinte ez a neve ellenére nem turisztikai beruházás, hiszen nem várható tőle az idegenforgalom élénkülése.

A 2,2 milliárd forintból nyolc hektáron megvalósuló beruházást elindító velencei önkormányzat vezetője szerint azonban a Sukorón működő Angelika Egyesületnek nincs köze az építkezéshez. Oláhné Surányi Ágnes polgármester azonban érteni véli, hogy a civil szervezet miért csak most tiltakozik az évek óta tervezett és lakossági fórumok sokaságán elfogadtatott projekt ellen. Arra gyanakszik, hogy az október 3-i önkormányzati választás közelsége motiválta a tiltakozást.

A civil szervezet nem hátrál: Szigeth Gáborék már azt tervezik, hogy élőláncot alkotnak, és a saját testükkel akadályozzák meg az építkezést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×