INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Jövő hét szombaton ül össze az MDF országos választmánya

InfoRádió / MTI
Jövő hét szombaton ül össze az MDF országos választmánya - erősítette meg Makay Zsolt, a testület elnöke.

Hozzátette: a párt elnöksége ezen a héten pénteken értékeli a 2010-es országgyűlési választás első fordulójában elért eredményt.

Makay Zsolt közölte: saját hatáskörben jövő hét szombatra hívta össze az MDF országos választmányát.

Mint kiemelte, az országos választmány vagy arról dönt, hogy a legrövidebb időn, azaz harminc napon belül új elnököt kell választani, vagy pedig arról határoz, hogy az alapoktól fogva teljes tisztújítást rendel el a pártban.

Az MTI kedden úgy értesült, a párton belül Hock Zoltán, a pártból kilépett volt országgyűlési képviselő, Herényi Károly elnökhelyettes, Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt és Makay Zsolt neve merült fel lehetséges új pártelnökként.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be a lemondását a nyilvánosságnak vasárnap késő este.

Úgy fogalmazott, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak tulajdonított.

Herényi Károly hétfőn az MTI-nek azt mondta: elnökhelyettesként ő vezeti az MDF-et addig, míg új elnököt nem választanak.

A címlapról ajánljuk