eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vona: Az elmúlt 20 év legizgalmasabb választása előtt az ország

Vona Gábor, a Jobbik országos listavezetője szerint az elmúlt húsz év legizgalmasabb választása előtt áll az ország, amelyen a magyar embereknek az elmúlt két évtizedről kell népítéletet mondaniuk.

A Jobbik elnöke Morvai Krisztinával, a párt államfőjelöltjével tartott pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki úgy érzi, hogy az elmúlt húsz év jó irány volt, és kisebb-nagyobb módosításokkal ezen az úton kell továbbjárni, az "válogasson a parlamenti menüből", míg aki ezt az időszakot zsákutcaként értékeli, és teljesen más irányba indulna, annak a Jobbik által lehetősége van a "valódi nemzeti erőt" választania.

Kiemelte, bármilyen eredmény is szülessen az áprilisi választásokon a parlament következő ciklusában csak két oldal lesz, az egyiken az "elmúlt 20 évet védő" valamennyi jelenlegi parlamenti párt és az LMP, míg a másikon az elmúlt két évtizeddel szemben Magyarországot felemelkedő útra terelő Jobbik.

A Jobbik az egyetlen párt, amely következetesen végigviszi az elszámoltatást és igazságtételt az elmúlt 20 évvel kapcsolatban, továbbá fellép az ellen, hogy Magyarország a "globális birodalom és nagytőke kiszolgálója" maradjon, ezért a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a multinacionális cégek mellett, hanem a magyar munkavállalók, illetve kis- és középvállalkozások mellett kötelezi el magát - húzta alá Morvai Krisztina.

Hozzátette: a Jobbik az "élelmiszer önrendelkezés" talaján áll, vagyis felszámolná azt a szabad-kereskedelmi gyakorlatot, amely a "világ egyik pontjából a másikba repteti az élelmiszereket", kárt okozva ezzel a helyi gazdáknak és a természetnek is.

A Jobbik brüsszeli képviselője gyalázatosnak nevezte azokat a feltételeket, amelyek alapján Magyarország csatalakozott az Európai Unióhoz, szerinte a Fidesz és az MSZP éveken át következetesen harcolt azért a Lisszaboni Szerződésért, amelynek lényege a nemzetek döntési jogának elvonása.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×