eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Gallup szerint a Jobbik népszerűbb az MSZP-nél

Négypárti parlament megalakulását is lehetségesnek tartja az országgyűlési választások után a Gallup

A közvéleménykutató március 26-a és 30-a között 1016 választópolgár megkérdezésével készített felmérése szerint a Fidesz a listás szavazatok 59, a Jobbik 17, míg az MSZP 16 százalékára számíthat. Az MDF valószínűleg nem jut be az új Országgyűlésbe, az LMP ezzel szemben átlépheti az 5 százalékos küszöböt.

A teljes népességben a Fidesz szavazóinak aránya jelenleg 41, a Jobbiké 11 százalékos. Az intézet most először mért egyszámjegyű támogatottságot a jelenlegi kormánypártnak: a megkérdezettek 9 százaléka vallotta magát MSZP-szavazónak. Ugyanebben a körben az LMP-re a megkérdezettek 3, az MDF-re 1 százaléka voksolna. A szerint a kérdezettek 66 százaléka válaszolt úgy, hogy biztosan részt vesz majd a választáson.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×