eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csepeli gyilkosság: az MSZP szerint "őrült, kegyeletsértő kampányról" van szó

Az MSZP csepeli szervezete elítéli a fideszes Németh Szilárd "őrült, kegyeletsértő kampányát", mivel szerintük "felháborító aljasság" a képviselő "ámokfutása", amelyet a 2009 januári kettős gyilkosság ügyében rendez.

A Szentecky János elnökhelyettes által az MSZP csepeli szervezete elnökségének nevében írt szombati közlemény a Németh Szilárd szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A Fidesz országgyűlési és fővárosi képviselője szerint azzal, hogy a csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül, 14 hónap után kezdődhet az elejéről a nyomozás.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött, hogy miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőt, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében. Az is kérdés, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt tervezett feljelentését legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel. Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat", és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Az MSZP csepeli szervezete - egyetértve a kerületi önkormányzat vezetőivel - elítéli mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni - írta Szentecky János. Németh Szilárd bebizonyította, hogy a csepelieket megrázó tragédiát, Takács József és Papp László halálát politikai haszonszerzésre használja fel - tette hozzá.

A hatóságokat megelőzve Németh Szilárdról - aki ellen más ügyben az ügyészség már eljárást indított - csepeliek mondtak ítéletet, amikor felháborító aljasságnak nevezték kegyeletsértő ámokfutását - áll a szocialista politikus közleményében.

Szentecky János felidézte, hogy a fideszes politikus már pénteken nyilatkozott az ügyben az egyik kereskedelmi tévében, és "Takács Józsefet, meggyilkolt társunkat bábként és balekként emlegette a televízió nyilvánossága előtt".

Az MSZP-s politikus emlékeztet arra, hogy az önkormányzat vezetői a www.csepel.hu honlapon megjelent nyilatkozatukban már pénteken jelezték: "kegyeletsértő politikai ámokfutás", amit Németh Szilárd "egykor jobb és normális napokat is látott" fideszes képviselő művel.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×