eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szerdától elnök nélkül marad az Állami Számvevőszék

Szerdától elnök nélkül marad az Állami Számvevőszék, miután lejár Kovács Árpád mandátuma, és a parlamenti pártok idáig nem tudtak megegyezni a szervezet vezetőit érintő személyi kérdésekről. Kovács Tibor, az illetékes országgyűlési bizottság szocialista elnöke korábban közölte: az MSZP nem tudja elfogadni, hogy a Fidesz kizárólag a számvevőszék elnökének személyében hajlandó megegyezni, míg a 2002 óta betöltetlen alelnöki pozíciókra csak az új kormány beiktatása után tenne javaslatot.

Szerinte a szervezet munkája így ellehetetlenülhet. Tállai András, a bizottság fideszes alelnöke megerősítette: fontosnak tartja a számvevőszék működőképességének fenntartását, ugyanakkor úgy vélte, hogy alelnökök nélkül is biztosítani lehet a működőképességet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×