INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

"Bekerültünk a komolytalan országok klubjába"

Infostart / InfoRádió
Az elmúlt évek gyenge teljesítménye miatt Magyarországot még mindig nem tekintik komoly tárgyalófélnek - mondta Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Minden ország akkor tud jól működni az Európai Unióban, ha van egy szolid otthoni alapja, amelyre a brüsszeli tevékenységét alapozhatja. A mi jelenlegi gyenge teljesítményünk az itthoni gyengélkedésből fakad - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz európai parlamenti képviselője, hozzátéve: egy gyenge gazdaságú ország Brüsszelben sem lehet erős.

Magyarország egyedülálló abban, hogy három egymás utáni évben nem tudja teljesíteni vállalásait, és már 2004 óta túlzott deficiteljárás folyik ellene. Bekerültünk a komolytalan országok klubjába, és még most is ott vagyunk, onnan pedig nagyon nehéz kijönni - fogalmazott Győri Enikő.

A néppárti képviselő szerint 2004 és 2006 között egész más pályán mozgott Magyarország, mint az "okos" államok, akik amikor jobban ment a világgazdaság szekere, racionális politikát folytattak: költekeztek ugyan, de figyeltek a deficitre, és nem engedték, hogy elszaladjon az államadósságuk. Magyarország az államadósság szempontjából 2002-ben még 54 százalékon, vagyis bőven a maastrichti kritérium alatt volt, ma viszont 80 százalékon áll.

Hanganyag: Exterde Tibor


A címlapról ajánljuk