eur:
387.95
usd:
359.87
bux:
69310.39
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

"Bekerültünk a komolytalan országok klubjába"

Az elmúlt évek gyenge teljesítménye miatt Magyarországot még mindig nem tekintik komoly tárgyalófélnek - mondta Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Minden ország akkor tud jól működni az Európai Unióban, ha van egy szolid otthoni alapja, amelyre a brüsszeli tevékenységét alapozhatja. A mi jelenlegi gyenge teljesítményünk az itthoni gyengélkedésből fakad - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz európai parlamenti képviselője, hozzátéve: egy gyenge gazdaságú ország Brüsszelben sem lehet erős.

Magyarország egyedülálló abban, hogy három egymás utáni évben nem tudja teljesíteni vállalásait, és már 2004 óta túlzott deficiteljárás folyik ellene. Bekerültünk a komolytalan országok klubjába, és még most is ott vagyunk, onnan pedig nagyon nehéz kijönni - fogalmazott Győri Enikő.

A néppárti képviselő szerint 2004 és 2006 között egész más pályán mozgott Magyarország, mint az "okos" államok, akik amikor jobban ment a világgazdaság szekere, racionális politikát folytattak: költekeztek ugyan, de figyeltek a deficitre, és nem engedték, hogy elszaladjon az államadósságuk. Magyarország az államadósság szempontjából 2002-ben még 54 százalékon, vagyis bőven a maastrichti kritérium alatt volt, ma viszont 80 százalékon áll.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 08:54
×
×
×
×