eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvenné a Gazprom az EMFESZ-t - lapszemle

A Népszabadság több független forrásból úgy értesült, hogy Szergej Jemeljanov, a Gazprom exportvállalata, a Gazprom Export vezérigazgató-helyettese egy néhány napja kelt titoktartási nyilatkozattervezetben kifejezte cége érdeklődését a magyar EMFESZ Kft. megvásárlása iránt.

Ilyen tárgyalásokat évek óta rebesgetnek, és elemzők a Gazprommal hozták összefüggésbe a hazai gázcég máig tisztázatlan, az ismeretlen svájci RosGasnak történő áprilisi eladását is. Ugyanakkor hivatalos Gazprom-források még nem erősítették meg az orosz társaság e szándékait, és ilyen dokumentum sem került ki a gázmulti berkeiből.

A Magyar Nemzet szerint várhatóan ismét kihallgatják Szilvásy Györgyöt az ellene indított büntetőeljárásban. Legalábbis a lap úgy véli, hogy ez következik abból, hogy elkészült az igazságügyi hangszakértő véleménye az ügyben. Mint ismert, a leköszönt titokminisztert személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsítják abban az ügyben, amelynek során az MDF elnöke egy - a sajtóhírek szerint manipulált - hangfelvétellel akarta bizonyítani az ellene folyó állítólagos szervezkedést.

Az Index arról ír, hogy kevesebb mint egy év alatt a tízszeresére emelkedett a közösségi oldalakon futó játékok felhasználóinak száma. A nagy játékkiadók százmillió dolláros felvásárlási ajánlatokkal kerülgetik a fejlesztőket, akiknek sikerült az internet egyik legértékesebb reklámfelületévé tenni az egyszerű, néha már-már primitív közösségi játékokat. A facebookos Farmville havi 62 millió játékossal büszkélkedik, emellett 12 facebookos, és négy myspace-es játéknak van több mint havi tízmillió felhasználója. Ráadásul ezek ma már túlhaladott adatok, a Fishville például egyetlen hét alatt gyűjtött be 10 millió felhasználót.

Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint mind az idei, mind a jövő évi államháztartási hiánycél teljesíthető - ha a következő kormánynak is meglesz ehhez a kellő eltökéltsége. A Napi Gazdaságnak nyilatkozó pénzügyminiszter úgy véli, nem érti a válság üzenetét, aki adócsökkentést ígér az államháztartási hiány elengedésével, vagyis az adósság növelésével. Ugyanakkor a tárcavezető szerint ha a jövő évi GDP-változás kedvezőbb lesz a vártnál, el lehet gondolkodni a további adócsökkentésen.

A Világgazdaság hírül adja, hogy újabb történelmi csúcsra, 1186 dollárra emelkedett az arany unciánkénti ára a világpiacokon. Hiába drágul azonban a nemesfém, a hazai kisbefektetőket ez nem riasztja el a fizikai arany vásárlásától, sőt szakemberek szerint minél többet hallanak az áremelkedésről, annál szívesebben ruháznak be a nemesfémbe. A sárga fém ugyanis nemcsak a tőzsdék esése, de a forint gyengülése ellen is megvédte a tulajdonosokat.

Olyan, mint a római gladiátorok véres összecsapásai, semmiben sem különb a szervkereskedelemnél, a kapitalizmus pokolba vezető útja ez - csak néhány hasonlat abból a több ezer olvasói levélből, internetes hozzászólásból és blogbejegyzésből, amelyeket kétségbeesett amerikai állampolgárok írtak egy nemrég reflektorfénybe került pénzügyi innováció hallatán, s amelyet a portfolio.hu szedett össze. Még meg sem száradt a könny a Lehman Brothers bukásának egyéves évfordulójára emlékezők arcán, ismét egy veszélyes értékpapírosítástól hangos Amerika - célkeresztben a Goldman Sachs és a Credit Suisse.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×