eur:
388.11
usd:
360.15
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Tárki: biztosan vezet a Fidesz

Továbbra is jelentősen vezet a Fidesz a kormánypárttal szemben; a Fidesz nagy előnye mellett az MSZP támogatottsága továbbra is alacsony, a Jobbik pedig a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb felett van - derül ki a Tárki novemberben végzett közvélemény-kutatásából.

A Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében, az októberi eredménnyel megegyezően, ebben a hónapban is 39 százalék. Az MSZP tábora a teljes lakosság körében novemberben 11 százaléknyi (októberben szintén ez volt az arány).

A pártválasztók körében is jelentős mértékben, 46 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt (októberben is 46 százalékpontnyi volt a különbség). A biztos szavazó pártválasztók közül 68 százalék a Fideszt támogatja (októberben szintén ekkora volt ez az arány), míg az MSZP szavazótábora 17 százalékon áll (az elmúlt hónapban szintén).

A két nagy párt mellett a harmadik parlamentbe jutó párt továbbra is a Jobbik lehet. A felmérés szerint ebben a hónapban (ahogy októberben is) a teljes népességen belül hat százalék a párt támogatottsága, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 11, ami némi növekedést jelent az októberi adatokhoz képest.

Az alacsony támogatottsággal rendelkező pártok közül a biztos szavazó pártválasztók körében több egy százalék körüli párt található: az SZDSZ, az MDF és az LMP támogatottsága novemberben egy százalékos, míg a KDNP 2 százaléknyi táborral rendelkezik.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 44 százaléka venne részt biztosan (októberben 48 százalék volt ez az arány).

Az ezer ember megkérdezésén alapuló, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatást november 5. és 17. között végezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Semmi különös, csak újabb rekordok az OTP-nél

Semmi különös, csak újabb rekordok az OTP-nél

A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP. Az adózott eredmény új első negyedéves csúcsot ért el, ebben szerepe volt annak is, hogy minden külföldi leánybank nyereséges volt, a külföldi bankok a profit háromnegyedét adták. Az alapfolyamatokban nincs változás, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×