eur:
388.58
usd:
361.42
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Még ma dönt az MSZP a miniszterelnök-jelöltről

Az MSZP országos elnöksége még a nap folyamán dönt arról, hogy kit ajánl a választmánynak a párt miniszterelnök-jelöltjének - közölte Nyakó István szóvivő újságírókkal azt követően, hogy az elnökség kedden délelőtt megyei elnökökkel konzultált.

Nyakó István arra a kérdésre, hogy egy vagy több jelöltet ajánlanak-e a választmánynak, azt válaszolta: az elnökség ülése után tájékoztatást adnak.

Arról, hogy kit javasoltak kormányfőjelöltnek a megyei elnökök, úgy fogalmozott: csupa olyan fontos javaslatot tettek, amelyeket az országos elnökség a döntés meghozatalakor figyelembe vesz majd.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy szűk vezetés Mesterházy Attila frakcióvezetőt ajánlja kormányfőjelöltnek és a politikus vállalta a felkérést.

Többen favorizálják még Kovács László leköszönő uniós biztost, aki a Népszabadság keddi számában úgy nyilatkozott, hogy nem kapott felkérést, így nem volt mire válaszolnia, és szerinte - az elmúlt néhány nap nyilatkozatai és a hírek alapján - úgy látszik, a kérdés el is dőlt.

Több vezető szocialista politikus is felhívta az MTI figyelmét arra, hogy el kívánják kerülni a többes jelölést, de nem lehet kizárni, hogy más neve is felvetődik Mesterházy Attiláén kívül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×