eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma

Újinfluenza: hamarosan már kétszáz oltópont működik

A hét végéig csaknem 200 oltóközpont működik majd, ahol 3000 forintért biztosítják, és be is adják az új influenza elleni védőoltást. Az InfoRádió felkeresett egy oltóközpontot.

A háziorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a kórházak mellett a hét végén már 200 oltóközpont is várja majd azokat, akik beoltatnák magukat a H1N1 elleni vakcinával.

Pénteken már 29 oltóhely megnyílt az ÁNTSZ helyi kirendeltségeiben és Budapesten az országos gyógyintézetekben. Az InfoRádió felkereste az Országos Onkológiai Intézetben működő oltóközpontot, ahol az orvos, Fehér Krisztina elmondta, itt csak új influenza elleni védőoltást adnak, az után, hogy alaposan megvizsgálta a beteget, akinek ki kell töltenie egy beleegyező nyilatkozatot is..

Fehér Krisztina szerint nagy az érdeklődés, hiszen így gyorsabban és egyszerűbben megkapják az emberek az oltást, mintha a háziorvoshoz és a patikába mennének.

Viszont drágább is - mondta az InfoRádiónak Molnár Kornélia országos tisztifőorvos-helyettes, aki hangsúlyozta, hogy az oltóanyag árán felüli összeg az oltópontnál marad.

Ezen felül az állam a kórházakban megnyitott oltóközpontoknak egymillió, a szakrendelőkben lévőknek 500 ezer forintot biztosít. Az oltóközpontok elérhetőségéről az Egészségügyi Minisztérium és az ÁNTSZ honlapján tájékozódhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×