eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Egymillió autós válthat az idén kötelező biztosítást

Egymillió autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban - ezt prognosztizálja a két legnagyobb online alkuszportál. A biztosítás.hu közleménye szerint a nagy érdeklődés egyértelműen annak köszönhető, hogy az idei elérhető átlag megtakarítás 15 ezer forint. A netrisk.hu úgy számolta, hogy összesen 12 milliárd forint körül alakulhat az az összeg, amelyet idén országosan a biztosítást váltók megspórolnak.

A biztosítás.hu körkérdést intézett a biztosítótársaságokhoz, hogy mennyi szerződőre számítanak; mint kiderült, összesen 800 ezerre. A legtöbb szerződőt az Allianz várja, 250-300 ezret, amelynek nagyobbik része a lakossági szektorból kerül ki. Az Uniqa és a Generali 150-150 ezer új szerződőt prognosztizál. Az Aegon a harmadik, amely 100 ezer felett vár új szerződéseket.

A magas váltási arány a biztosítás.hu elemzése szerint egyértelműen annak köszönhető, hogy 25 ezer forint lett a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás átlagdíja, az átlagos megtakarítás 15 ezer forint.

Az elemzésben megjegyzik, hogy aki spórolni akar, most váltson, mert jövőre már magasabb díjak várhatóak.

A netrisk.hu komoly finisre számít a kötelező kampány utolsó hetében. Az online alkuszportál számításai szerint csak náluk eddig több mint kétmilliárd forintot spóroltak az átszerződők, és ez az összeg a kampány végéig megduplázódhat. Országosan a netrisk.hu 12 milliárd forintos megtakarítással számol a mostani kampányban.

Az elemzés megjegyzi, hogy nemcsak a kötelező, hanem a casco-biztosítás díja is csökkent az elmúlt időszakban: míg az év elején egy átlagos casco 109 ezer forint volt, most a kampányban együttkötési kedvezménnyel 65 ezer forintra süllyedt. A Genertel adatai szerint a vártnál többen, az autósok mintegy 12 százaléka köt a kötelezője mellé új casco-biztosítást is.

Az alkuszok összességében egymillió váltót prognosztizálnak a 2009-es kötelező kampányban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×