INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Bizonytalanságok az előadóművészeti törvény körül

Infostart / InfoRádió
Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés a színházi szakmában a márciusban hatályba lépett előadóművészeti törvény kapcsán - mondta a Thália Színház igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Zimányi Zsófia szólt arról is, a tavalyihoz képest 20 százalékkal kevesebb pénzből kellett megvalósítani a nemrégiben befejeződött Budapesti Õszi Fesztivált.

Továbbra sem lehet tudni, hogyan kapnak a színházak támogatást a márciusban hatályba lépett előadóművészeti törvény alapján - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Thália Színház igazgatója.

Zimányi Zsófia kiemelte: befogadó színházként a Thália rossz helyzetbe kerül, sőt, idén sem is kaptak annyi pénzt az államtól, amennyi a nézőszám alapján járt volna.

A tavalyihoz képest szűkebb költségvetéssel, 20 százalékkal kevesebb pénzből kellett megvalósítani a nemrégiben befejeződött Budapesti Õszi Fesztivált - mondta a Budapesti Fesztiválközpont Kht. igazgatója. Zimányi Zsófia kifejtette: nem találtak szponzort, így kevesebb programot terveznek, és megpróbálják lejjebb faragni a fellépő művészek díját is.

Hanganyag: Kocsonya ZoltánA címlapról ajánljuk