eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Nemzeti emléknapot kezdeményez Lomnici Zoltán

Nemzeti emléknapot kezdeményez az emberi méltóság védelmében a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke. Lomnici Zoltán emlékeztetett: kedden tette közzé felhívását, és két nap alatt a történelmi egyházak, valamint a parlamenti pártok is elkötelezték magukat az emberi méltóság védelme és a történelmi sérelmek kölcsönös tisztelete mellett.

Hangsúlyozta: november 19-ét javasolja a nemzeti emléknapnak, amikor az utolsó parlamenti párt, az SZDSZ is csatlakozott a kezdeményezéshez. Lomnici Zoltán kiemelte: a felhívás szerint mindenkinek egyforma az emberi méltósága, függetlenül attól, hogy magyarnak, zsidónak vagy romának született, vagy hogy milyen a vallása; az emléknapon pedig közösen lehetne emlékezni azokra is, akik a holokauszt, a málenkij robot, az 1956-os megtorlás vagy a recski emberi jogi jogsértések miatt lettek a magyar nép mártírjai.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×