eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dávid Ibolya: kitaláció, hogy volt SZDSZ-eseket jelölne képviselőnek az MDF

Kitalációnak minősítette Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke vasárnap azt a sajtóértesülést, hogy az MDF egykori szabad demokrata pártelnököket importálna az országos listájára.

A pártelnök az MTI-nek küldött közleményében felidézte: pénteken az Index, szombaton pedig a Magyar Nemzet írta azt, hogy az MDF egykori szabad demokrata pártelnököket importálna az országos listájára.

"Mindkét cikk közös tulajdonsága, hogy egyrészt egyikben sem kérdezték meg az MDF-et, hogy igaz-e az állítás, másrészt pedig egyik cikk állítása sem igaz. Nagy valószínűséggel mindkét cikket az újságírók maguk találták ki, vagy félrevezették őket" - szögezte le.

Emlékeztetett rá: az MDF valóban meghirdette a nyitás politikáját, és várják mindazokat, "akik véget szeretnének vetni az MSZP és a Fidesz korrupciós nagykoalíciójának", és akik szerint az országot "a szabadság, a tisztességes verseny és a konzervativizmus eszméinek érvényesítése" vezetheti ki a válságból. Hozzátette: a nyitás politikája elsősorban a választókat, a szimpatizánsokat célozza meg, de a párt szívesen lát sikeres önkormányzati képviselőket, polgármestereket is, amit Szécsi Gábor volt kecskeméti polgármester példája is mutat.

"Ami az Index és a Magyar Nemzet által felsorolt neveket illeti, velük kapcsolatban az MDF egyetlen vezető testülete sem folytatott még ötletelésszinten sem tárgyalásokat" - közölte a párt elnöke.

A Magyar Nemzet szombaton azt közölte: értesülése szerint volt SZDSZ-es "húzóembereket" venne a jövő évi parlamenti választások képviselőjelölti listájára az MDF, és az ezzel kapcsolatos alkuról az MDF vezetői a legmagasabb szinten határoztak.

Az index.hu pénteki hírére utalva a lap megemlíti Kuncze Gábor nevét, de a lap szerint a jelöltlistán a szabad demokraták volt elnöke mellett feltűnik majd Horn Gábor, Pethő Iván, vagy éppen - a közeledési szándékát már korábban kinyilvánító - Magyar Bálint is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×