eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

H1N1: újabb kórházban vezettek be látogatási tilalmat

A járványos méretűvé vált influenzás megbetegedések miatt hétfőtől látogatási tilalmat vezetnek be a Szatmár-Beregi Kórházban is - közölte a gyógyintézetet működtető, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés által alapított térségi Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. közleményben.

A súlyponti intézetként működő Szatmár-Beregi Kórház mindkét telephelyén, Fehérgyarmaton és Vásárosnaményban egyaránt tilos lesz hétfőtől a betegek látogatása.

A beteglátogatási tilalom elrendelése határozatlan időre szól, a járvány megszűnéséig tart majd.

A holding által működtetett szabolcsi gyógyintézetek közül a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, valamint a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórházban már korábban, még hét közben elrendelték a beteglátogatási tilalmat.

A térség másik két kórházában, a kisvárdaiban és a mátészalkaiban viszont egyelőre nincs látogatási korlátozás.

Szabolcsban az országos átlagnál többen betegedtek meg influenzában, az epidemiológiai központ 45. heti jelentése szerint ezer lakosra 188 fertőzött jut.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×