eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Saját rendőrőrsöt kap Sajóbábony

Sajóbábonynak több körzeti megbízottat és saját rendőrőrsöt, Miskolcnak pedig készenléti zászlóaljat ígér az igazságügyi és rendészeti miniszter. A Fidesz megkésett látszatintézkedésnek tartja Draskovics Tibor szándékát.

A hétvégén Sajóbábonyban történtek után a borsodi rendőrség megerősítéséről beszélt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A 3000 lakosú település saját rendőrőrsöt kap majd több körzeti megbízottal, míg a megyeszékely Miskolcnak készenléti zászlóaljat ígért a tárcavezető.

Mint ismeretes, Sajóbábonyban a hétvégén a lakossági fórumot tartó Jobbik rendezvénye után tettlegességig fajuló konfliktus alakult ki a feloszlatott Magyar Gárda tagjai és a helyi cigányok között.

Draskovics Tibort egyébként két borsodi képviselő szocialista politikus, Varga László és Gúr Nándor kereste meg kéréseivel.

Varga László az InfoRádiónak elmondta, hogy őt a sajóbábonyi polgármester már a mostani összecsapások előtt tájékoztatta igényéről.

A Fidesz alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó megkésett látszatintézkedésnek tartja Draskovics Tibor szándékát.

A Fidesz alelnöke tűzoltómunkáról beszélt, szerinte a megyében már-már kezelhetetlen a szociális válság, ezzel pedig nem akar a mostani kormány foglalkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×