eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Simon Gábor: "Vállalható lehetőség", hogy Bajnai legyen a miniszterelnök-jelölt

Az MSZP választmányi elnöke rendkívül jó teljesítménynek tartja Bajnai Gordon eddigi munkáját, így vállalható lehetőségnek tartja - ha a jelenlegi kormányfő és a szocialista párt úgy dönt-, hogy 2010-ben Bajnai Gordon a jelenlegi kormányzópárt miniszterelnök-jelöltje legyen. Simon Gábor az InfoRádiónak azt mondta: az MSZP év végén dönt a választási programjáról és a miniszterelnök-jelöltről.

Az MSZP egy korábbi döntésének megfelelően az év végi kongresszusán dönt a miniszterelnök-jelölt személyéről, az országos listáról és a választási programról - mondta az InfoRádiónak a párt választmányi elnöke, aki hozzátette: azt várják, hogy olyan ember töltse be a feladatkört, aki a kampányidőszakban a párt arca tud lenni és olyan programot képvisel, amely a választók számára is elfogadható és támogatható.

Simon Gábor hangsúlyozta: jelenleg nem lehet senkinek a nevét kizárni, mert az MSZP egy folyamat elején van: először meg kell alkotni a programot, amelyet a választók és a szakmai szervezetek is megvitatnak. Ennek a folyamatnak a záró része az, amikor döntenek a miniszterelnök-jelöltről és az országos listáról.

Arra a kérdésre, Bajnai Gordont alkalmasnak tartja-e, hogy folytassa a kormányfői munkáját, Simon Gábor azt mondta: nem az ő egyedüli tiszte, hogy jelöltet állítson, de lesz szerepe a kiválasztásban, Bajnai Gordon teljesítményét pedig rendkívül jónak tartja.

Ha a miniszterelnök személyes és a párt együttes döntése is egybeesik, akkor "vállalható lehetőség", hogy Bajnai Gordon legyen a jelölt - fogalmazott a szocialista politikus, aki hangsúlyozta: még korai bármilyen találgatásokba bocsátkozni.

A minap az MSZP Pest megyei elnöke szorgalmazta, hogy jövőre is folytassa munkáját a mostani kormányfő. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter elmondta: mindent megtesz azért, hogy meggyőze Bajnai Gordont, vizsgálja felül álláspontját, amely szerint csak egy évre vállalta a miniszterelnöki megbízatást.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×