INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Simon Gábor: "Vállalható lehetőség", hogy Bajnai legyen a miniszterelnök-jelölt

Infostart / InfoRádió
Az MSZP választmányi elnöke rendkívül jó teljesítménynek tartja Bajnai Gordon eddigi munkáját, így vállalható lehetőségnek tartja - ha a jelenlegi kormányfő és a szocialista párt úgy dönt-, hogy 2010-ben Bajnai Gordon a jelenlegi kormányzópárt miniszterelnök-jelöltje legyen. Simon Gábor az InfoRádiónak azt mondta: az MSZP év végén dönt a választási programjáról és a miniszterelnök-jelöltről.

Az MSZP egy korábbi döntésének megfelelően az év végi kongresszusán dönt a miniszterelnök-jelölt személyéről, az országos listáról és a választási programról - mondta az InfoRádiónak a párt választmányi elnöke, aki hozzátette: azt várják, hogy olyan ember töltse be a feladatkört, aki a kampányidőszakban a párt arca tud lenni és olyan programot képvisel, amely a választók számára is elfogadható és támogatható.

Simon Gábor hangsúlyozta: jelenleg nem lehet senkinek a nevét kizárni, mert az MSZP egy folyamat elején van: először meg kell alkotni a programot, amelyet a választók és a szakmai szervezetek is megvitatnak. Ennek a folyamatnak a záró része az, amikor döntenek a miniszterelnök-jelöltről és az országos listáról.

Arra a kérdésre, Bajnai Gordont alkalmasnak tartja-e, hogy folytassa a kormányfői munkáját, Simon Gábor azt mondta: nem az ő egyedüli tiszte, hogy jelöltet állítson, de lesz szerepe a kiválasztásban, Bajnai Gordon teljesítményét pedig rendkívül jónak tartja.

Ha a miniszterelnök személyes és a párt együttes döntése is egybeesik, akkor "vállalható lehetőség", hogy Bajnai Gordon legyen a jelölt - fogalmazott a szocialista politikus, aki hangsúlyozta: még korai bármilyen találgatásokba bocsátkozni.

A minap az MSZP Pest megyei elnöke szorgalmazta, hogy jövőre is folytassa munkáját a mostani kormányfő. Szabó Imre környezetvédelmi miniszter elmondta: mindent megtesz azért, hogy meggyőze Bajnai Gordont, vizsgálja felül álláspontját, amely szerint csak egy évre vállalta a miniszterelnöki megbízatást.

Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk