eur:
388.08
usd:
360.25
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Orbán: "Egy ország dübörögje a kormány fülébe, hogy elég!"

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése, hanem a hatalmukat átmenteni akaró szocialisták politikai válságának kezelése folyik. Orbán Viktor pártja európai parlamenti kampány-nyitóján azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megmentéséért ne vállaljon áldozatot az ország!

A Fidesz elnöke szerint vannak helyzetek, amikor már mindenki érzi, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma. Orbán Viktor pártja európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén ilyen pillanatnak tartotta 1956-ot és 1989-et. Úgy fogalmazott: akinek van füle, hallhatja: Magyarország megszólalt és beszél hozzánk.

Az ellenzéki politikus közölte: a kormány most munkahelyellenes programmal állt elő, amely további 200 ezer álláshely elvesztésével jár. Hozzátette: a magyarok azt mondják, legyen vége ennek a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvajszellem vált uralkodó ideológiává.

"Az a tolvajszellem, amit a szélhámos milliárdosok szabadítottak ránk. A spekulánsok és ügyeskedők, akik őszödi módszerekkel, hazugságokkal, megtévesztéssel, trükkök százaival, adatok és dokumentumok meghamisításával ráteszik a kezüket a közvagyonra, az európai uniós forrásokra, és az adófizetőktől beszedett forintokra. Így szerezték a vagyonukat, így szerezték és tartották meg a politikai hatalmat is. Mindig úgy gyarapodtak, hogy arra mások ráfizettek. Azon mindig valakik rajtavesztettek" - mondta beszédében Orbán Viktor.

Hozzátette: lassan az egész ország a Gyurcsány-Bajnai korszak áldozata és kárvallottja lett. "Magyarország azt mondja: elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból, elég a gazdasági és politikai szélhámosságokból, elég az MSZP-ből!"

A Fidesz vezetője kifejtette: amióta a világ, világ, a tolvajlás eszközei az álcák és az álruhák, amelyekkel a tolvajszellem leplezni próbálja magát. A tolvajszellem politikusai is időről időre álruhát váltanak. Hol a jóléti rendszerváltó, hol a lendületes baloldali, hol az elszánt reformer álcájába bújt a Gyurcsány-Bajnai korszak.

Orbán Viktor rámutatott: most megint átöltöztek, most éppen a válságkezelő álcát öltötték magukra. Úgy vélte, most azonban már mindenki látja, akármennyi is a változás, ez még mindig ugyanaz a szocialista kormány.

"Már mindenki jól látja, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak árát, az általuk okozott károkat, a saját politikai túlélésük árát akarják megfizettetni az emberekkel és az országgal" - hangoztatta Orbán Viktor.Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly ősszel még arról beszélt, hogy a sikeres kormányzásának köszönhetően az ország túl van a nehezén. Azt mondták 2009-re gyorsul a gazdasági növekedés és erősödik a jólét. A Nemzetközi Valutaalap hiteléről pedig azt állították, hogy azt azért kellett megszerezni, hogy ne kelljen igénybe venni. Orbán Viktor szerint ehhez képest mára a felét eltüntették.

"Ez a reménytelenség kormánya, és a reménytelenség politikája. Ami soha sem fog kivezetni bennünket ebből az ördögi körből. Hiszen ugyanazt folytatják, ami eddig volt: hazugság, trükközés, aztán a felelősség áthárítása az emberekre újabb és újabb megszorításokkal".

Orbán Viktor hangsúlyozta, nem kell hinni a népszerűségi mutatóknak és a közvélemény-kutatásoknak, június 7-én mindenkinek el kell menni szavazni és egy ország hangja dübörögje, a Gyurcsány-Bajnai kormány fülébe, hogy elég volt.

"Elegem van az értelmetlen vergődésből, torkig vagyok a szélhámos üzletemberekkel, akik az adófizetés elől külföldre viszik a pénzüket, itthon pedig megszorítanak, és ráküldik az emberekre az adóhivatalt" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki azt mondta: elege van abból, hogy gyermekei jövőjét feléli egy maréknyi szélhámos, és az őket támogató maroknyivá zsugorodott párt.

Orbán Viktor kiemelte: meg akarja találni a felelősöket, és újjá akarja építeni a hazáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
A magyar vállalkozások nem fordítják hasznukra a saját adataikat

A magyar vállalkozások nem fordítják hasznukra a saját adataikat

Nem állnak túl jól a magyar vállalkozások a data governence területéhez tartozó folyamatok bevezetésében és használatában, ahogy abban sem, hogy a saját adataikat pénzzé tegyék. Ahogyan a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián is elhangzott, a kiberbiztonsági jogi környezet átfogó változása is rámutat arra, hogy egyre növekszik a kibertámadások kockázata, és ezek az incidensek nemcsak a nagyvállalatokat érinthetik, hanem a kibervédelemmel kevésbé foglalkozó kkv-kat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×