eur:
388.33
usd:
361.83
bux:
69307.18
2024. május 9. csütörtök Gergely

A választás sokkal többről szól annál, hogy kik jutnak az európai parlamentbe

Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének beszédével, illetve a Himnusz hangjaival kezdődött meg 16 óra után röviddel a Fidesz-KDNP EP-kampánynyitó nagygyűlése szombaton délután Budapesten, ahol a tervek szerint öt óra körül mond beszédet Orbán Viktor pártelnök.

A három órától gyülekező embereket a Kós Károly sétányon a Széchenyi fürdőnél felállított színpadon magyar népzene fogadta. A Kós Károly sétány mindkét oldalán - egészen a Hősök terétől - felállított pavilonokban magyaros termékeket - ruhákat, élelmiszereket és édességeket - kínáltak az érkezőknek.

A sétányon felállított pultoknál a Fidesz aktivistái aláírásokat gyűjtenek azért, hogy a párt "három csapás" elnevezésű törvényjavaslata az Országgyűlés elé kerülhessen.

Schmitt Pál szerint a június 7-i EP-választás sokkal többről szól annál, mint hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjei bejussanak az európai parlamentbe.

Minél többen menjenek el szavazni, hiszen ezen a választáson azok a szavazópolgárok is kifejezhetik a szándékukat, akik a változást sürgetik - közölte a Fidesz politikusa.

Schmitt Pál beszéde után Tőkés László EP-képviselő, valamint Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke, a Fidesz-KDNP EP-listájának 12. szereplője lép a színpadra, majd Xavier Bertrand, a francia kormánypárt főtitkára köszönti a nagygyűlés résztvevőit.

A Fidesz országos választmánya január közepén döntött a párt 22 fős EP-listájáról, amelyet Schmitt Pál vezet, aki a most befejeződő ciklusban is EP-képviselő volt.

A lista második helyére Szájer József került, aki a most záruló ciklusban a Fidesz EP-frakciójának vezetője, őt Gál Kinga EP-képviselő és Áder János az Országgyűlés alelnöke követi.

A lista további sorrendje: Surján László, Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Schöpflin György, Gyürk András, Õry Csaba, Glattfelder Béla, Kósa Ádám, Hankiss Ágnes, Győri Enikő, Bagó Zoltán, Hölvényi György, Szemerkényi Réka, Ékes József, Fridvalszky Gáspár, Hammerstein Judit, Gulyás Gergely és végül Tóth Edina.

A Kereszténydemokrata Néppártot (KDNP) a most befejeződő ciklusban is EP-képviselő Surján László, valamint Hölvényi György és Fridvalszky Gáspár képviseli a listán.

A Fidesz most leköszönő EP-frakciójából Barsiné Pataky Etelka, Becsey Zsolt és Antonio de Blasio nem kapott helyet az új listán.

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Percek alatt tudunk hitelt felvenni, hanggal tudunk átutalni, és ez még nem minden

Percek alatt tudunk hitelt felvenni, hanggal tudunk átutalni, és ez még nem minden

Megváltoztak a kamatkörnyezet csökkenésére vonatkozó várakozások, és bár ez rövid távon nem fogja a lakáshitelek tömeges drágulását okozni, a további kamatcsökkenés meghiúsulhat - mondja Molnár Gergő. A K&H Bank lakossági marketing vezetője a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciájának a lakáshitelezésről szóló beszélgetésében is beszélni fog, alábbi interjúnkban pedig a hitelpiaci kilátások mellett a zöldhitelekről, a K&H digitális asszisztenséről és a befektetési piac kilátásairól is kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×