eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány bocsánatot kért

A kormányfőt egy internetes beszélgetésben felszólították, kérjen bocsánatot az országtól az általa elkövetett hibákért. Gyurcsány megtette, de azt is elmondta: ő már 14 alkalommal bocsánatot kért. Azt is megkérdezték a kormányfőtől, miként költött el egy havi 7 millió forintot?

Képes lenne egyszer bocsánatot kérni az ország népétől, hogy valamit ön is elrontott? Mindenféle grimasz nélkül! - szólt a kérdés. Hogyne! - hangzott a miniszterelnöki válasz az Origón. "Például most is. Szerintem a 2006. január elsejétől életbe lépett adócsökkentés tévedés volt. Most mondom el tizennegyedszer."

Nem gondolja, hogy elég kárt tett már? Havonta áll elő megmentő csomagokkal, azonban továbbra is a dolgozók megsarcolásából finanszírozná a szociális és munkanélküli-segélyen élő társadalmi réteget. Miért nem képes belátni, hogy minden hitelét elvesztette és az országnak új vezetőre van szüksége? - Hangzott egy "konkrétabb" kérdés. Gyurcsány Ferenc válasza: "Most úgy működik a világ, hogy hetente és havonta állnak elő új javaslatokkal a kormány- és államfők. A válság egyelőre gyorsabb, mint ahogy az országok válaszolni tudnak rá. Egyébként pedig az szja csökkentésével átlagfizetés környékén már nagyon jól járnak a dolgozók."

Azt is kérdezték a miniszterelnöktől, hogy miként költött el tavaly havi 7 misit, vagyis 7 millió forintot? És min fog spórolni idén, hogy itt a válság? Gyurcsány Ferenc nagyon tömören válaszolt: "Mindenen egy keveset, egy-két dologról le fogunk mondani."

Gyurcsány Ferenc internetes beszélgetését itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×