eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lakásfelújítás? Mindig kössön szerződést!

Az InfoRádió Fórum című műsorától kért segítséget Vasas Mihályné, aki egy ismerőse ismerősét kérte meg, hogy újítsa fel 44 négyzetméteres lakását. Hallgatónk rendkívül óvatlanul járt el: szerződés és számla nélkül 160 ezer forintot adott a kontárnak, aki nem végezte el a munkát, viszont megfenyegette őket, majd eltűnt. A Fórum állandó szakértője szerint Vasas Mihályné története arra figyelmeztet mindenkit, hogy csak szerződés alapján, számla ellenében végeztessen ilyen munkát.

Egyik ismerősük ismerősét kérték meg lakásuk felújításával Vasas Mihályénéék, akik nem kötöttek szerződést az egyébként biztonsági őrként dolgozó férfival, akinek előbb 100, majd 60 ezer forintot oda is adtak.

Az óvatlan házaspár nem kapott számlát a beszerzett anyagokról, sőt, miután úgy döntöttek, visszavonják a megbízást, a férfi megfenyegette őket, hogy szétveri a már beépített kádat.

A panaszfal.hu fogyasztóvédelmi főtanácsadója szerint a legtöbbeket - annak reményében, hogy néhány ezer forintot spórolnak - rá lehet venni arra, hogy teljesen ismeretlen embereknek nem egyeztetett feltételek mellett munkát adjanak.

Siklósi Máté hozzátette: Vasasék esete állatorvosi ló. Amennyiben nem írjuk le, hogy pontosan mit várunk el, az pontosan mennyibe kerül és az összeget milyen bontásban adjuk oda, és nem kapunk számlát, szembekerülhetünk ezekkel a problémákkal.

Leginkább a tapasztalatlan fiatalok és az idősek válnak a Vasasékat megkárosító kontárhoz hasonlók áldozatává - mondta a szakértő, aki hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy bizalmatlanságot sugároz, ha írásba foglaljuk az elvégzendő feladatokat.

"A bizalmat pont az sugározza, ha le merjük írni, bármilyen viszonyban vagyunk is, hiszen a leírtakhoz később lehet alkalmazkodni" - magyarázta Siklósi Máté.

A szakértő szerint a Vasas házaspár nagyon nehéz helyzetben van: a rendőrséghez csak akkor fordulhat, ha az átadott pénzről legalább átvételi elismervény készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×