eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Előzetesben a férfi, akinek autójában gyújtóbombákat találtak

Előzetes letartóztatásba helyezték szombat délelőtt azt a budapesti férfit, akinek autójában három, időzítővel ellátott benzines gyújtóbombát találtak a rendőrök csütörtökön a fővárosban, a Nyugati téri felüljáró alatt - közölte Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a férfi pénteken részletes vallomást tett, ennek igazságtartalmát még vizsgálják a nyomozók.

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján vizsgálták meg a BRFK akcióosztályának munkatársai a személyautót, amelyben a gyújtóbombákat találták. A rendőrség úgy tudja, hogy az autó tulajdonosa egy 33 éves, radikális csoporthoz köthető férfi.

Bartha László sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt a Népszabadság szombati számában megjelent hírt, miszerint, ha a házi készítésű robbanószerkezeteket máshol nem sikerült volna használni, akkor "B tervként" a Nyugati téri bevásárlóközpont előtt robbantottak volna.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az őrizetbe vett férfi gépkocsijában talált kilenc csőbomba kisebb kézigránátnak megfelelő hatást tudott volna kifejteni, ha működésbe lép. Az autóban fellelt további három, csőbombával kombinált, távirányítású gyújtóbomba tíz méteres körben fejtette volna ki hatását.

A rádiótávirányítással - akár több tíz méterről - indítható kettős hatású szerkezet részben repesz, részben hő- és lánghatás okozására lett volna képes. A benzin jellegű gyújtófolyadék műanyagkannákba volt töltve. A kocsiban találtak egy, a bombák sorozatindítására képes szerkezetet is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×