eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: a korrupció anyagi károkat okoz az országnak

Addig nem lehet visszaszorítani a korrupciót Magyarországon, amíg a kormányfőnek gazdasági érdekeltségei vannak - utalt Balsai István fideszes országgyűlési képviselő a Transparency International jelentésére, miszerint Magyarország 8 helyet csúszott vissza a korrupció-érzékelési index nemzetközi rangsorában.

Miközben Bajnai Gordon tavaly arról beszélt, hogy Magyarországnak esélye van akár 10-15 helyet is előrelépni a Transparency International által készített korrupciós listán, a valóságban az ország nyolc hellyel hátrébb került - mondta Balsai István. Hozzátette: ez a helyzet nemcsak erkölcsi, hanem anyagi károkat is okoz az országnak, mivel elriasztja a külföldi befektetőket. Az ellenzéki képviselő elmondta: az Orbán-kormány időszaka alatt lényegesen jobb volt ez a mutató, mint ma.

Balsai István emlékeztetett: év eleji sajtóhírek szerint hét nagyfogyasztó, köztük a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Motim Zrt a magyarországi cégeknél olcsóbban jut áramhoz. Ezzel kapcsolatban a képviselő elmondta: amíg az ország vezető embereinek gazdasági érdekeltségei vannak, addig nem lehet remélni a gazdaság kifehérítését és a korrupció visszaszorítását.

Arra a kérdésre, hogyan szorítaná vissza a Fidesz a korrupciót, a képviselő nem mondott konkrétumokat. Úgy válaszolt: "a Fideszben nincsenek milliárdosok, nincsenek kedvezményekre ácsingózó milliárdos vállalkozók".

Balsai István hozzátette: a Fidesz bemutatja a programját, ha egy következő választáson sikerül megnyernie az emberek bizalmát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×