eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Békásmegyert 60 kamera figyeli

A III. kerületi Békásmegyeren 60 térfigyelő kamerát állítottak üzembe, hogy ezzel is növeljék a közbiztonságot. Bús Balázs polgármester szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kamerákkal ellátott területeken csökken a bűnözés. A kerület további fejlesztéseket tervez.

Békásmegyeren 60 térfigyelő kamerát üzemeltek be és még további 15-20 kamera kihelyezésére készülnek a III. kerületben - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs, a kerület polgármestere, hozzátéve: a cél az, hogy csökkenjenek a bűncselekmények, akár a gépkocsifeltörések, akár a közterületi szabálysértések száma Óbudán.

A kerületi polgármester elmondta: 3 évvel ezelőtt indult el a tervezés annak érdekében, hogy az egész kerületben növeljék a közbiztonságot. Ennek első állomása a békásmegyeri térfigyelő kamerák telepítése, ami 250 millió forintba került, éves szinten pedig 70 millió forint a működési költsége.

Az összeget teljes mértékben a kerület állja, mivel a rendőrség nem tudott forrásokat hozzátenni, de a kamerákat rendőrök fogják figyelni.

A 60 üzembe helyezett kamera Békásmegyert, az ország egyik legnagyobb lakótelepét teljesen lefedi. Óbuda polgármestere elmondta azt is: a következő célpont Belső-Óbuda lesz, ahol fejleszteni akarják a térfigyelő rendszert. Ennek kapcsán rendszeresen konzultálnak a rendőrséggel, hogy azokat a területeket vonják megfigyelés alá, amelyek a bűn szempontjából a leginkább veszélyeztetettek.

A politikus szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az a terület, amelyet bevontak a térfigyelő kamera látókörébe, kifehéredik, onnan eltűnik a bűnözés.

Óbudán további fejlesztéseket terveznek: januárban vették át a fővárostól a közterület-felügyelet, és év végéig még 30 közterület-felügyelő munkába állításával akarják javítani a közbiztonságot.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×