eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bajnai: ne csak a felnőttek fele dolgozzon!

Ahhoz, hogy a gazdaság visszaálljon egy gyorsabb növekedési pályára, az ország munkához való viszonyát kell megváltoztatni, hogy ne csak a felnőttek alig több mint fele dolgozzon - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hétfőn a sajtónak, miután nemzetközi kamarák képviselőivel tárgyalt.

Ahhoz, hogy a felnőtteknek ne csak a fele dolgozzon, a miniszter szerint jelentős előfeltételei vannak a munkahelyteremtésben, az adó- és járulékrendszerben, a gazdaságfejlesztési támogatásokban, a gazdaságot gúzsba kötő bürokrácia csökkentésében.

Emellett szükség van a munkára ösztönzésre is, mert az alacsony képzettségűek közül sokan azért nem mennek el dolgozni, mert a segélyezési rendszer nem ösztönöz erre. Az oktatás, képzés és szakképzés területén is tenni kell azért, hogy aki dolgozni szeretne, megtehesse - mondta Bajnai Gordon.

A miniszter szerint az lehetne a nemzeti cél, hogy Magyarország képes legyen a tartós, 5 százalék körüli növekedésre, az EU átlagát évente legalább 2 százalékkal meghaladva, mert akkor fogja érezni mindenki, hogy érdemben közelítjük az áhított életszínvonalat, gazdasági fejlődést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×