eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Képriport: hamis 200 eurós bankjegyek nagy mennyiségben - vádemelési javaslat

Vádemelési javaslat született egy jelentős pénzhamisítási ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a nyolc gyanúsított nagy mennyiségben hozott be Magyarország területére hamis 200 eurós bankjegyeket, amelyeket főként szállodákban próbáltak meg értékesíteni.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnszervezetek Elleni Osztály Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztálya pénzhamisítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2007-ben elrendelt nyomozást befejezte. A keletkezett iratokat, vádemelési javaslattal az ügyben illetékes ügyészségnek megküldte.

Az eljárás folyamán nyolc személy (egy fő ukrán, három fő bolgár, valamint négy fő magyar állampolgár) került büntetőeljárás alá.

A gyanúsított személyek a nyomozás szerint nagy mennyiségben hoztak be Magyarország területére hamis 200 eurós bankjegyeket, majd azokat különböző idegenforgalmi területeken, főként szállodákban próbálták meg értékesíteni.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak bűnszövetségben követték el. A hamis pénz beszerzéséért, behozataláért, terjesztéséért, a tagok közül más- más személy volt felelős.

A nyomozás során látókörbe került egy német állampolgár is, aki harmincezer euró értékben vásárolt hamis 200 eurós bankjegyeket, a valódi 200 eurós bankjegy értékének tört részéért.

A német társszervekkel együttműködve ezt a személyt is azonosították, vele szemben a német hatóságok folytatják le az eljárást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×