eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre többen megértik az államfő következetességét

Egyre többen értik meg, hogy Sólyom László köztársasági elnök milyen elvek mentén és mennyire következetesen alakítja ki államfői szerepkörét - mondta az InfoRádióban a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai Elemző Főosztályának vezetője. Kumin Ferenc Aréna című műsorban úgy vélekedett, hogy az államfő népszerűségéről szóló felmérésekre csak konkrét ügyet - például Horn Gyula kitüntetésének elutasítása kapcsán érdemes kiemelten figyelni.

A köztársasági elnök egyre inkább megtalálja a helyét a magyar politikában - vélekedett Kumin Ferenc, aki szerint a politizáló közélet mindinkább megérti, hogy a látszólag "kekeckedő", különcnek nevezett lépések mögött egy értékrend húzódik meg. Ezzel magyarázható például, miért nem konzultál a pártokkal egyes kinevezések előtt - tette hozzá.

Aki figyeli a köztársasági elnök működését, az egyre inkább megérti, hogy milyen elvekhez ragaszkodik Sólyom László - függetlenül attól, hogy milyen politikai érdek merre próbálná elterelni őt. Sólyom László halad azon az úton, amelyet kijelölt magának hivatala elfoglalásakor.

A köztársasági elnök többször kijelentette, hogy nem érdekli a népszerűség. Kumin Ferenc szerint a népszerűségi listáknál sokkal érdekesebb képet ad, amikor egy-egy konkrét döntésről kérdezik meg az emberek véleményét.

A népszerűségi lista véleménye szerint sok szempontból nem alkalmas arra, hogy eligazodjunk. Személy szerint van némi kifogása a Szonda-Ipsos módszereit illetően.

Másrészt látni kell, hogy a válaszadók igen jelentős hányada a politikusokat egy halmazként kezeli, és a pillanatnyi általános elégedetlenségét a közélettel szemben mindenkire rávetíti - különbségtétel nélkül. Ez összességében lehúzza a szereplőket - magyarázta, hogy Sólyom László népszerűsége alig magasabb ötven százaléknál.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×