eur:
390.87
usd:
364.59
bux:
68302.43
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Fidesz lemondásra szólította fel az OVB elnökét

Lemondásra szólította fel a Fidesz Szigeti Pétert, az Országos Választási Biztosság elnökét, miután a testület vezetője korábban "nácimosdatással" és "nyilas-mentegetéssel" vádolta Kupper Andrást, a párt volt fővárosi frakcióvezetőjét.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke nem képes a pártatlanság választási törvényben is rögzített elvét érvényesíteni, ezért le kell mondania - mondta Navracsics Tibor.

Az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője azzal indokolta kijelentését, hogy Szigeti Péter a napokban többekkel együtt jogerősen személyiségi jogi pert vesztett Kupper András volt fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakcióvezetővel szemben egy 2005-ben íródott nyílt levél miatt, amelyben az aláírók "nácimosdatással" és "nyilas-mentegetéssel" vádolták a fideszes politikust.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 800 ezer forintos nem vagyoni kártérítésre kötelezte az aláírókat, köztük Szigeti Péter.

Kupper András 2005-ben nyilatkozatban hívta fel a főváros vezetőinek figyelmét, akik meg akarták ünnepelni Budapest 1945-ös felszabadulásának évfordulóját, hogy a megemlékezés sokak érzékenységét bánthatja, akik számára ez nem felszabadulás, hanem egy újabb megszállás kezdete volt.

A bíróság ítéletében kiemelte: a náci és a nyilas vádak talán a legdurvábbak, amelyeket valakit érhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×