eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Farkas Flórián lehet az Országos Cigány Önkormányzat elnöke

Várhatóan a Farkas Flórián vezette Lungo Drom lesz többségben az újonnan megalakuló Országos Cigány Önkormányzatban: az Országos Választási Iroda honlapján közzétett hétfő esti adatok szerint a szervezet az 53 fős testületből 28 helyet szerezett meg.

A még nem hivatalos adatok szerint 5.289 érvényes szavazat mellett a Lungo Drom 28, míg a Kolompár Orbán - az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi elnöke - által vezetett MCF és szövetségesei 25 mandátumot szereztek az országos kisebbségi választáson. Az elektori jegyzékben 5.476-an szerepeltek.

Az OCÖ elnökét az alakuló ülésen választja meg a többség, így a posztot várhatóan a fideszes országgyűlési képviselő, Farkas Flórián tölti majd be.

Kolompár Orbánt nem érte váratlanul


Kolompár Orbán az MTI-nek elmondta: számított arra, hogy ilyen eredmény születik, hiszen a fideszes polgármesterek "beszálltak" a kisebbségi választásba.

Az MFC vezetője ezzel Farkas Flórián korábbi levelére utalt, amelyet az ellenzéki politikus a jobboldali vezetésű települések polgármestereinek küldött el.

Készek együttműködni

"Elfogadom az eredményt, semmilyen jogorvoslattal nem élünk" - szögezte le Kolompár Orbán, aki hangsúlyozta: amennyiben Farkas Flórián szakmai önkormányzatot csinál, akkor partnerei lesznek, ha nem, akkor nagyon kemény, konstruktív ellenzék.

A Fidesz szövetségese, a Lungo Drom az országos önkormányzat mellett kilenc területi kisebbségi önkormányzatban szerzett többséget.

Hivatalos adatok az országos kisebbségi választásokról szerdán lesznek.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×