eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Alkalmatlan, felesleges és embertelen"

A vizitdíj azonnali visszavonására szólította fel Molnár Lajos egészségügyi minisztert a Fidesz. Ezt Szijjártó Péter országgyűlési képviselő közölte az Egészségügyi Minisztérium előtt. A szóvivő szerint a vizitdíj alkalmatlan, felesleges és embertelen.

Emlékeztetett rá, hogy az életüket kockáztató tűzoltókat is csak a vizitdíj befizetése után látták el. Ez azonban szerinte nem az orvosok hibája, hiszen ők csak a munkáltatóik és a kormány akaratát hajtották végre.

Azon sem lehetne csodálkozni, ha egy közlekedési balesethez vizitdíj-automatákkal érkeznének a mentőhelikopterek és a sérülteknek előbb be kellene fizetniük a 300 forintot - tette hozzá Szijjártó Péter, aki "a kormányzati pénzbehajtás egyik legfőbb áldozatának" nevezte az egészségügyet.

Hozzátette, hogy a vizitdíj "értelmetlen sarc és a hazugság árának megfizettetése szegény és beteg emberekkel".

Ari Lajos, az Egészségügyi Minisztérium miniszteri biztosa reagálásában hangsúlyozta: korábban is azt mondták, hogy a vizitdíj bevezetése után körülbelül egy hónappal értékelni kell a panaszokat, észrevételeket, és a tapasztalatok alapján kell finomítani, igazítani a jogszabályon.

A tűzoltók esetéről szólva annyit mondott: az az átlagosnál extrémebb, mert közszolgálati tevékenység közben történt, ugyanakkor ezt a tapasztalatot is figyelembe veszik majd a jogszabály finomításakor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×