eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Védett vezetők veszélyeztetése

Õsz óta több mint húsz esetben tájékoztatták Szilvásy György kancelláriaminisztert védett vezetők veszélyeztetéséről a nemzetbiztonsági hivatalok - mondta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napjának alkalmából tartott rendezvényen.

2006. szeptembere óta több mint száz esetben informálták Szilvásy Györgyöt, a nemzetbiztonsági hivatalokat felügyelő kancelláriaminisztert a nemzetbiztonsági szolgálatok - mondta el a szolgálatok napjának alkalmából tartott rendezvényen Gál J. Zoltán a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Az elmúlt hónapokban 34 információ fegyverek és egyéb támadó eszközök beszerzéséről, 19 erőszakos cselekményekről, 21 védett vezetők veszélyeztetéséről, 14 a rendőri erők megosztásáról és gyengítéséről, 18 információ pedig a Parlament és a Kossuth tér veszélyeztetéséről szólt - jelentette ki az államtitkár.

Gál J. Zoltán beszédében hangsúlyozta, a nemzetbiztonsági hivatalok munkájának a napi politikához semmi köze nincs. Ezt bizonyítja az országgyűlési biztosok állásfoglalása is a hivatalok tevékenységéről.

Az ombudsmanok múlt héten meggyőződhettek róla, hogy az alkotmányellenes tevékenységről szóló híreket a nemzetbiztonsági hivatalok tényekkel tudják alátámasztani - mondta az államtitkár.

Gál J. Zoltán hozzátette, a kormány továbbra is biztosítja a hivatalok fenntartásához szükséges költségvetést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×