eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyerésre áll a Suzuki ellen a szakszervezeti vezető

Visszahelyezték állásába a Suzuki elbocsátott szakszervezeti elnökét. A Tatabányai Munkaügyi Bíróság első fokon jogellenesnek ítélte, hogy a cég rendkívüli felmondással szüntette meg Párma Zsolt munkaviszonyát.

A bíró a Suzuki rendkívüli felmondást alátámasztó indokait nem találta olyan jelentősnek, hogy azért Párma Zsoltot a legsúlyosabb szankcióval, a rendkívüli felmondással büntessék.

Az Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezetének elnökét 2006. február 6-án rendkívüli felmondással bocsátották el az esztergomi gyárból, miután bontatlan üvegekben alkoholt találtak az öltözőszekrényében, majd ezt követően a gyár szerint a Suzuki jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban.

A Magyar Suzuki Zrt. azt közölte, hogy az ítéletben megállapított tényállást túlnyomórészt elfogadja, mert az megerősíti, hogy ténylegesen nem a szakszervezeti tisztsége miatt szüntette meg Párma Zsolt jogviszonyát, továbbá azt is, hogy Párma Zsolt a sajtóban 2006. februárjában megjelent nyilatkozatával a Magyar Suzuki megítélését valóban hátrányosan befolyásolta.

A Magyar Suzuki Zrt. közleményében tudatja: az ügyben fellebbezni fog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×