eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még csak ötlet a kórházi internet

Még nincsenek konkrét elképzelések arról a miniszterelnöki bejelentésről, miszerint bevezetik az internetet a kórházi betegszobákba. Gyurcsány Ferenc februári évértékelőjében tett említést ilyen tervekről. Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár ezzel kapcsolatban azt mondta az InfoRádiónak: a megújuló intézmények szobáiban valóban lesz internet, de először a kórházak informatikai rendszereinek fejlesztik és egységesítik.

Egy- vagy kétágyas szobák fürdőszobával, televízió és internethasználat. Ebbe az irányba fejlesztené a miniszterelnök és az egészségügyi tárca a kórházakat. Ezt a perspektívát tűzte ki a miniszterelnök és az egészségügyi tárca a kórházak komplex fejlesztésének részeként.

Gyurcsány Ferenc februári évértékelő beszédében úgy fogalmazott: "mindez itt van, kézzelfogható közelségben."

Konkrét elképzelések még nincsenek

Egyelőre nincsenek konkrét elképzelések arról, hogy mely intézményekbe, mikor, és milyen más infrastruktúra létrehozása után kerülne sor a kórházi internet beépítésére a betegszobákba.

A tervek szerint az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére közel 400 milliárdot szándékozik fordítani a kormány, ennek része lesz a kórházakban az egységes informatikai rendszer kiépítése - erősítette meg az egészségügyi minisztérium államtitkára.

Horváth Ágnes elmondta: nem csak hogy van már olyan kórház, ahol a betegszobákba bevezették a világhálót, de a következő három-négy évben tömbkórházzá alakuló Kaposvári Kórházban is hozzáférhetnek majd a bent fekvők az internethez.

Az épületek fejlesztése az első

A hangsúly tehát az intézményi informatikai rendszerek továbbépítésén és egységesítésén van, de kizárólag az épületek rendbe hozásával járhat együtt egy ilyen modernizálás - tette hozzá az államtitkár.

Horváth Ágnes kifejtette: a betegszobák színvonalasabbá tétele fontosabb, mint a net kiépítése.

Az államtitkár végül úgy vélekedett, ha egy kórház gyógyító részlegeiben már bevezették az internetet, akkor a betegszobák bevonása könnyen kivitelezhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×