eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Londoni professzor kampányol a Lipótmezőért

Révész Tamás, a Londoni Egyetem Neurológiai Intézetének tanára a Lipótmezei Elmegyógyintézet védelmében levelet írt az egészségügyi miniszternek. A professzor szakértői bizottság felállítását javasolja Molnár Lajosnak.

Budapesti idegorvosi gyakorlatából ismeri az intézetet, és azóta is szoros kapcsolatot tart fenn a Lipótmezei Elmegyógyintézetben dolgozó kollégákkal, ezért is lepte meg, hogy az egészségügyi miniszter fel kívánja számolni ezt a "nagy múltú és jeles intézetet" - mondta az InfoRádiónak Révész Tamás, a Londoni Egyetem Neurológiai Intézetének tanára.

A professzor Molnár Lajosnak küldött levelében utal az intézet múltjára, és leírja: el tudja képzelni, milyen nehézségek merültek fel az intézményben, valamint, hogy a távolból is érzékeli, hogy egy ekkora intézet működése időről-időre reformra szorul, amiben mindenkinek támogatnia kell az egészségügyi kormányzatot.

Ugyanakkor jelzi: elképzelhetetlennek tartja, hogy az intézetben jelenleg szorosan együttműködő kutatási és gyógyítói részleget szinkronban lehet működtetni, ha azokat különböző intézményekbe szórják szét.

Szakértői bizottságot javasol


Révész Tamás szerint nem lehet másra következtetni, mint "hogy a tervek mögött az a ki nem mondott szándék áll, hogy az intézetet az egészségügyi kormányzat nem kívánja átmenteni".

Levelében a professzor londoni tapasztalatai alapján azt javasolja az egészségügyi miniszternek, hogy állítson fel egy olyan bizottságot, amelyben a szakmai ügyekhez értő, magyar, esetleg külföldi szakértők vennének részt, és ez tegyen javaslatot a reformok meghozatalára, hogy az intézmény a továbbiakban meg tudjon felelni a XXI. század kihívásainak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×