eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tragikus fordulat a kigyulladt komphajó ügyében

Elsüllyedt vasárnap a héten kigyulladt indonéz komphajó nyomozók egy csoportjával a fedélzetén; egy ember meghalt, három társának nyoma veszett - közölte egy kórházi illetékes és egy szemtanú. A tűznek korábban már mintegy negyven halálos áldozata volt.

Még csütörtökön gyulladt ki a Levina nevű komphajó, melyet azután a jakartai Tanjung Priok kikötőjébe vontattak. A hét közepi katasztrófának 41 halálos áldozata volt.

Az indonéz vöröskereszt adatai szerint 122-en tűntek el, a szervezet azonban nem zárta ki, hogy több túlélő nem jelentkezett a hatóságoknál. A komp több mint 300 utassal a fedélzetén hajózott ki Jakarta kikötőjéből, de az utasok pontos számát a megbízhatatlan utaslista miatt nem lehet pontosan tudni.

A baleset után vasárnap a közlekedésbiztonsági bizottság szakemberei, a rendőrség törvényszéki szakértői és több forgatócsoport megérkezett a fedélzetre - közölte Frederick Kalembang, a légi és tengerészeti rendőrség illetékese.

A kikötői egészségügyi hatóság szerint az indonéz televízió egyik operatőre a helyszínen életét vesztette, egy másikat jelenleg is életveszélyes állapotban a kórházban ápolnak, csakúgy, mint az egyik nyomozót.

Indonéziában december 30-a óta ez volt a negyedik közlekedéssel kapcsolatos baleset. Az év utolsó előtti napján több mint 350-en vesztették életüket, amikor elsüllyedt egy komphajó.

Két nappal később egy repülőgép zuhant le 102 emberrel a fedélzetén, majd január 16-án legkevesebb öten vesztették életüket, amikor egy vonat lezuhant egy hídról.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×