eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szijjártó: árulás történt

Szocialista elnököt választott a Heves megyei közgyűlés pénteken Egerben. Sós Tamást azután választották meg, hogy Ambrus Zoltán, a polgári frakció tagja kilépett a Fidesz vezette képviselőcsoportból és megszavazta az elnök személyét. A tavalyi önkormányzati választásokon az MSZP és a jobboldal is 20-20 mandátumot szerzett. A Fidesz szóvivője szerint árulás történt.

Újraválasztotta Sós Tamást, a szocialisták megyei elnökét a Heves megyei közgyűlés. A politikus ezt megelőzően 1998 óta töltötte be a megyegyűlés elnöki tisztét.

A hónapok óta húzódó patthelyzetet (a tavaly őszi önkormányzati választásokon mind az MSZP, mind a jobboldal 20-20 helyet szerzett) az oldotta meg, hogy Ambrus Zoltán, a polgári frakció képviselője bejelentette, hogy kilép a Fidesz vezette képviselőcsoportból

A képviselő ezt követően függetlenként folytatja a munkát. Ambrus Zoltán megszavazta az elnök és tisztségviselők személyét.

Szijjártó: árulás történt

A Fidesz szóvivője az MSZP korrupciós cselvetésének és árulásnak nevezte a történteket.

"Árulás történt" - jelentette ki Szijjártó Péter, aki szerint az MSZP ugyanazt csinálja Heves megyében, mint az országos politikában: "nyílt és szervezett hazugsággal és korrupcióval szerzi meg és tartja magánál a hatalmat".

Arra a kérdésre, hogy lesz-e folytatása az ügynek a párton, illetve a megyei szervezet belül, Szijjártó Péter úgy válaszolt: minden bizonnyal lesz folytatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×