eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hat nap, öt rablás Magyarországon

Az elmúlt hat nap alatt öt rablás történt Magyarországon, és ezek közül csak egy volt sikertelen. A rendőrség egy esetet derített fel, a többi elkövető még szökésben van.

A "rablások hetének" legfrissebb eseménye, hogy péntek reggel kifosztottak egy XV. Kerületi pénzintézetet. A Zsókavár utcai bankfiókba reggel 8 óra után ment be egy kötött sapkát és napszemüveget viselő férfi, aki az alkalmazottakat fegyverrel megfenyegette, és a pénzt követelte.

Az egyik alkalmazott egy zacskóban adott át pénzt a rablónak, aki ezt követően elmenekült. A rablás során lövés, személyi sérülés nem történt - ismertette Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.

Csütörtök: egy nap, két rablás

Csütörtökön egy miskolci postahivatal volt az áldozat. A Kassai úti fiókot egy 40-45 év körüli támadó fosztotta ki, bár azt nem tudni, mennyi pénzt zsákmányolt, annyi bizonyos, hogy egy szatyorban vitte el a pénzt. A megyei rendőrfőkapitány félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Szintén csütörtökön próbáltak meg kirabolni egy pénzváltót Budapest XIX. kerületében, ám az alkalmazott megnyomta a riasztó gombját, és a fegyveres támadó ezt észlelve elmenekült

Csanytelek és Újpest

Vasárnap egy csanytelki házba törtek be, és az ott lakókat bántalmazták, megkötözték, majd a kamrába zárták. A tettesek telefonokat, készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el, ám a rendőrség rövid időn belül elfogta az öt, Arad megyei betörőt, akik minden bizonnyal csak a rablás miatt utaztak Magyarországra.

Múlt péntek éjjel egy újpesti élelmiszerboltot fosztott ki két fegyveres, akiket a rendőrség még keres.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×