eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gergényinek mégis el kell mennie a bizottsági ülésre

Mégis meg kell jelennie a fővárosi közgyűlés városrendészeti bizottsága előtt a budapesti rendőrfőkapitánynak - tudta meg az Inforádió.

Gergényi Péternek a február 2-ai rendőri intézkedésekről kell tájékoztatnia a képviselőket. A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői ezen a napon bontották el a Kossuth téri kordont.

A rendőrfőkapitány meghallgatását Kosztolányi Dénes, a városrendészeti bizottság fideszes alelnöke kezdeményezte, a testület elnöke viszont nem tartotta szükségesnek a rendkívüli ülés összehívását.

Danielisz Béla Tiba Zsolt főjegyzőhöz fordult, hogy ítélje meg: jogi szempontból összehívható-e az ülés, és azon be kell-e számolnia az eseményekről a rendőrfőkapitánynak.

A főjegyző szerdai válaszlevelében azt írta: a rendőrségi törvény szerint a bizottságnak jogában áll tájékoztatást kérni Budapest rendőrfőkapitányától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×