eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ellentmondások az új MSZP-székházzal kapcsolatban

Elköltözik a Köztársaság térről az MSZP. Hiller István pártelnök a távirati irodának azt mondta, hogy a párt vezetése már döntött egy fővárosi, VII. kerületi új székház építéséről, és az erről szóló dokumentumok már 2005-ben elkészültek. Nyakó István szóvivő azonban az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: még nem dőlt el, hogy hova költöznek, sőt, az elnökség még nem is foglalkozott a témával.

Hiller István a pártelnöki kampányának egyik témája volt, hogy egy új székházba költözteti a pártot a rosszemlékű Köztársaság tériből.

Az elnök - akinek a mandátuma még 10 napig tart - most azt mondta: az új pártház a VII. kerületi István utcában lesz.

Hozzátette: szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas épületbe költözik a párt.

Az új épület esztétikusabb és olcsóbban üzemeltethető lesz, mint a jelenlegi.

Hozzátette: a párt vezetése olyan helyet keresett, ahova új épületet lehetett felhúzni; olyat, amelynek nincs előtörténete. Így esett a választás a VII. kerületi István utcára.

Hiller István azt mondta: az építési tervek és a belső berendezések tervei már készen vannak. A dokumentáció már 2005-ben elkészült, de a választások előtt nem mertek belevágni az építkezésbe és a költözésbe, nehogy az kampánytéma legyen.

A Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs, ez csak azután lesz napirenden, ha a párt már átköltözött az új székházba.

A szóvivő nem tud róla

Nyakó István pártszóvivő azonban az InfoRádióban azt mondta, hogy az MSZP országos elnökségének testületei még nem foglalkoztak a kérdéssel. Az azonban már régóta köztudott, hogy a párt el akar költözni a Köztársaság térről.

Azt megerősítette, hogy több más mellett már volt szó egy István utcai ingatlanról, amelynek előkészítettsége előrébb tart a többinél, a döntés azonban már a tíz nap múlva felálló új elnökségre marad.

Az InfoRádió megkeresett egy ingatlanszakértőt, aki szerint a Köztársaság téri székházat jól el lehet adni, mivel jó helyen van, könnyen megközelíthető és parkolni is lehet a téren.

Beák Attila azt mondta: az ingatlan legfeljebb a történelmi múltja miatt lehet kifogásolható, ez azonban egy külföldi befektetőt nem érdekel túlzottan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×