eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Horváth Csabát jelöli az MSZP főpolgármester-helyettesnek

Az MSZP budapesti szervezete Horváth Csaba volt II. kerületi polgármestert jelöli főpolgármester-helyettesnek.

A budapesti elnökség megtárgyalta az MSZP és az SZDSZ fővárosi koalíciós szerződését, és felhatalmazta Burány Sándort, az MSZP budapesti elnökét annak csütörtöki aláírására - olvasható a testület közleményében.

Molnár Zsolt, a budapesti MSZP ügyvezető alelnöke a döntést indokolva elmondta: úgy gondolják, hogy Horváth Csabát annak a négy évnek a teljesítménye, amíg polgármester volt, alkalmassá teszi erre a tisztségre.

Hozzátette: a konszenzuskereső és konfliktuskezelő képességek is megvannak benne, valamint támogatottsága is van a budapesti pártszervezetben.

Közölte: a szavazásnál volt néhány ellenszavazat, de Horváth Csaba támogatottsága így is meghaladta a kilencven százalékot.

Demszky Gábor főpolgármester 2006. november 28-án emelt vétót a korábbi jelölt Gy. Németh Erzsébet ellen, mert úgy vélte, kettejük között nincs meg a szükséges bizalmi viszony.

A szabad demokrata városvezető arra kérte az MSZP-t, jelöljön más politikust humánpolitikai főpolgármester-helyettesnek.

Az MSZP kitartott Gy. Németh Erzsébet jelölése mellett, a politikus azonban február 7-én bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-helyettesi jelöltségtől.

A párt budapesti tanácsának a nap folyamán tartott ülésén döntöttek arról is, hogy Molnár Gyula, XI. kerületi polgármester fővárosi közgyűlési mandátumát Móricz Eszter XVI. kerületi önkormányzati képviselő kapja.

A közlemény szerint Molnár Gyula, az MSZP volt budapesti elnöke azért mondott le mandátumáról, hogy teljes idejét és figyelmét a XI. kerület polgárainak szentelhesse.

Az MSZP budapesti tanácsának ülésén a párt fővárosi szervezetei és tagozatai képviseltették magukat.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×