eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyurcsány: "nem vagyok kordonügyi szakértő"

Nem lesz kormányátalakítás a közeljövőben - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televízió Az Este című műsorában arra a kérdésre válaszolva, távozik-e posztjáról Szilvásy György kancelláriaminiszter, és a Miniszterelnöki Hivatal irányítását Kiss Péter veszi-e át.

"Határozottan cáfolom" - jelentette ki a kormányfő arra a kérdésre, igaz-e az az értesülés, hogy Szilvásy György egy létrehozandó csúcsminisztérium élére kerül, és Kiss Péter lesz a kancelláriaminiszter.

"Nincs napirenden a kormányátalakítás" - hangsúlyozta a kormányfő, megjegyezve: azt azért nem állítja, hogy ez az egész cikluson át így lesz.

Gyurcsány Ferenc közölte: egy héten belül megnevezi jelöltjét a Magyar Nemzeti Bank élére.

A nyugdíjkorhatárról 2009-ben dönt a kormány - jelentette be a kormányfő.

Szóba került az egészségügy átalakítása is, amiről Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem venne mérget arra, hogy a szocialisták egy biztosítóban gondolkodnak.

"A tb-hez mindenképpen hozzá kell nyúlni" - tette hozzá a miniszterelnök. Mint mondta, idén döntést hoznak a társadalombiztosítóról, jövőre pedig életbe lépnek az ezzel kapcsolatos új jogszabályok.

Leszögezte: támogatja Molnár Lajos egészségügyi miniszter munkáját és az egészségügyi reformot.Gyurcsány Ferenc elképzelhetőnek nevezte, hogy március 15-én ne mondjon beszédet sem ő, sem más vezető politikus, és a kormány visszafogottan ünnepelje az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját.

Így vissza lehetne adni az ünnepet az embereknek - vélekedett a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy mire számít március 15-én, Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: vannak radikális szélsőséges csoportok, amelyek keresik a zavargás lehetőségét, illetőleg van politikai törekvés arra, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra parlamenten kívüli eszközökkel, és a kettő együtt kockázatot jelent.

A rendőrszékház elleni támadással összefüggésben a miniszterelnök közölte: cinikus és alávaló azt feltételezni, hogy vannak az országnak olyan vezetői, akik úgy gondolják, jó lehet számukra a rendőrséget ért támadás.

Elmondta azt is, hogy nincs olyan új információja a székházra leadott lövésekről, amit közölhetne.

Arra a kérdésre, hogy megmarad-e a Kossuth téri kordon március 15. után is, a kormányfő azt válaszolta: "nem vagyok kordonügyi szakértő".

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy több eljárás van, vagy volt a bíróságok előtt a kordon eltávolításával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×