eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hogyan ne fizessünk többet a gázért?

Aki igénybe akarja venni a gázártámogatást, érdemes azon elgondolkoznia, miként csökkenthetné minimálisra a nyilatkozat megtétele előtti három hónapban kézhez kapott jövedelme nagyságát - ugyanis ez alapján bírálják majd el a jogosultságot.

Gázos a bevallási rend - írja a Népszabadság. Úgy tűnik, aki igénybe akarja venni a gázártámogatást, annak érdemes azon elgondolkoznia, miként csökkenthetné minimálisra a nyilatkozat megtétele előtti három hónapban kézhez kapott jövedelme nagyságát. A szabály ugyanis az, hogy a Magyar Államkincstár által decemberben küldendő kérdőíven az utolsó három hónapban kézhez kapott jövedelemről kell majd nyilatkozni nettó jövedelemként. A szociális és a pénzügyi tárca elmondása alapján minden olyan jövedelmet figyelembe kell majd venni, ami szerepel az szja-bevallásban - nyilván ezek adóval csökkentett értékét -, de szerepeltetni kell a családi pótlékot, a gyest és a gyedet is. Bonyolult lesz a támogatás igénylése azon társasházaknál, ahol központi kazánnal oldják meg a fűtést vagy a melegvíz-ellátást. Itt a közös képviselőtől kell kérni egy nyilatkozatot arról, hogy a háztartásnak mekkora a fogyasztási hányada.

Parkolópályán az MSZP elnöksége - írja a Magyar Nemzet. Mint ahogy arról egy internetes lap korábban beszámolt, az önkormányzati választásokat követően létrehoztak egy vezető szervezetet az MSZP-ben, amely gyakorlatilag az elnökség feladatait látja el. A politikai egyeztető fórumot Gyurcsány Ferenc irányítja, abban több bizalmasa is részt vesz, míg az elnökség több tagja nem kapott meghívót a tanácskozásra. A fórum hetente kétszer ülésezik. A tagjai: Hiller István pártelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Szekeres Imre elnökhelyettes, Juhász Ferenc és Újhelyi István alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Kiss Péter elnökségi tag, munkaügyi miniszter, Veres János elnökségi tag, munkaügyi miniszter, Mandur László elnökségi tag, Szilvásy György kancelláriaminiszter, Gráf József földművelésügyi miniszter és Gál J. Zoltán, a MEH államtitkára. A lap információi szerint a testület munkájában részt vehet még Szili Katalin házelnök, Lamperth Mónika önkormányzati miniszter, Puch László pénztárnok és Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke is

Az irodák egyelőre jól járnak a síutakkal - írja a Napi Gazdaság. Szervezett keretek között körülbelül 100 ezren járnak szezononként síelni. A keresett célországok köre alig változott egy év alatt, a legtöbb magyar síelő Ausztriába utazik, a kis, 20-30 km-es pályarendszerek különösen népszerűek az iskolai csoportok körében. Az erős forint ezúttal - egyelőre - az irodák malmára hajtja a vizet, mivel katalógusáraikat jellemzően 270 forint körüli euróárfolyammal kalkulálták.

Egyre több a külföldi a magyar egyetemeken - derül ki a Világgazdaságból. Mintegy 14-15 ezer külföldi állampolgár tanul a hazai felsőoktatási intézményekben, háromnegyedük határon túli magyar. A különböző karokon, szakokon már-más összegű tandíjat kell a tanulóknak fizetniük, ez szemeszterenként általában százezrekre rúg. A Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű oktatási központjában például jelenleg 130-140 hallgató vesz részt a főiskolai szintű alapszakon és 23-30 az egyetemi szintű mesterképzésben. A tandíj meglehetősen borsos, 750 ezer forint szemeszterenként. Mégis népszerű az egyetem, elismerik; ezt az is bizonyítja, hogy több olyan volt diákja van, aki a diploma megszerzése után neves amerikai egyetemen szerezte a PhD-jét.

Megfojtja az ingatlanadó a Balatont? - teszi fel a kérdést a portfolio.hu. Egyértelmű pesszimizmus jellemzi a balatoni ingatlanpiacot. Évek óta erős a túlkínálat, és az utóbbi időben is az eladói oldal gyarapodott, míg a kereslet egyre gyengébb a lap által megkérdezett piaci szereplők szerint. A 2008-tól bevezetendő ingatlanadó várhatóan tovább ront a Balaton helyzetén, hiszen sok nyaralótulajdonos dönthet az értékesítés mellett a jelentősen növekvő fenntartási költségek következtében. A Balaton körüli ingatlanpiac egyetlen halvány fénysugara a Sármellékre érkező fapados járatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×