eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bizonytalan alapokon áll a kormánykoalíció?

A Heti Válasz főszerkesztője szerint bizonytalan alapokon áll a kormánykoalíció, és ezt a problémát oldhatja meg az ellenzék népszavazási kezdeményezésre. A Figyelő című lap első embere azonban úgy véli: ezen az alapon minden kormányzati döntésről népszavazást kellene tartani.

A Heti Válasz főszerkesztője az InfoRádióban elmondta: a kormányzat döntései nem élvezik a választók bizalmát. Az emberek nem teljesen felvilágosultan adták a voksukat. Az ellenzék ezt a problémát akarja helyretenni a népszavazással - mondta Borókai Gábor, aki szerint az ellenzék arra keresi a választ, hogyan viszonyulnak az emberek a kormány terveihez.

Martin József Péter viszont úgy látja: a népszavazás célja, hogy megkérdőjelezze a kormány legitimitását. A Figyelő főszerkesztője azonban úgy véli: mindez vég nélkül folytatható, a kabinet minden döntését népszavazásra lehetne bocsátani.

Az egészségügyi reform kapcsán Martin József Péter elmondta: a programból hiányoznak a hosszú távú elképzelések, az, hogy a kormány szerint milyennek kell lennie az egészségügynek 5, 10 vagy 20 év múlva. Mint mondta, a kormány felmérte az ágazat állapotát, a reform pedig jó irányba halad. Ez a haladás azonban nehéz lesz, mivel rengeteg ellenérdekelt fél van.

Borókai Gábor azonban úgy látja: "a reform jó irányba halad, csak a szakma és a betegek vannak szemben". Szerinte szükség lenne konszenzuskeresésre. Hozzátette: ha a kabinet kíváncsi a szakma véleményére, akkor azt nem a törvényjavaslat beterjesztése után kellene megkérdeznie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×