eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

"Nem volt kizárt egy esetleges robbantás sem" a Fidesz-gyűlésen

A Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok szóvivője szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (ezt követően pedig a Fidesz vezetőinek) birtokába olyan információk jutottak, amelyek "rendzavarásra, vagy akár azon túlmutató konkrét fenyegetésre" utaltak. Vajda Péter az InfoRádióban közölte: nem volt kizárt egy esetleges robbantás sem a Fidesz szombati nagygyűlésén.

Az információ azt is tartalmazta, hogy az elmúlt napok rendzavarásaiban részt vevő szélsőséges csoportok vezetésében megjelentek köztörvényes bűnözők is. "Többek között olyanokról is beszélünk, akik stadionok rendzavarói és ismertek a rendfenntartó szervek előtt. Vélhetően ennek az információnak volt a konklúziója az, hogy az adott körülmények között sem a szervezők rendfenntartó szándéka, sem a rendvédelmi szervek erőfeszítése nem tudja garantálni egy tömegrendezvény békés lefolyását" - mondta Vajda Péter az InfoRádióban.

A Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok szóvivője szerint ezek az információk vonatkoztak egy esetleges robbantás előkészületeire is. "A Nemzetbiztonsági Hivatal kötelessége, hogy ha olyan információk kerülnek birtokába, amelyek meglehetősen megbízható forrásból származnak és konkrét fenyegetést tartalmaznak, akkor azt az érintettek tudomására hozza" - fogalmazott Vajda Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×