eur:
385.34
usd:
354.84
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Demszky: a szélsőjobb randalírozik a fővárosban

Demszky Gábor szerint a szélsőjobboldal randalírozik a városban. A főpolgármester hozzátette: a rendőrséggel együtt helyre fogják állítani a rendet.

A főpolgármester üdvözölte, és bölcs döntésnek nevezte, hogy a Fidesz elhalasztja szombatra tervezett tüntetését. Demszky Gábor azután beszélt erről, hogy az ellenzéki párt elállt korábbi szándékától, és bejelentette: az önkormányzati választások után tartja meg a demonstrációt.

A városvezető a budapesti tüntetésekkel kapcsolatban kijelentette: a szélsőjobboldal randalírozik a fővárosban. Nemzetközi sajtótájékoztatóján Demszky Gábor leszögezte, hogy a rendőrséggel együtt meg fogják fékezni a rendbontókat.

"Csak a főváros kárelhárítási költségei mindezidáig meghaladták az 50 millió forintot. Ennél jóval nagyobbak azok a károk, amelyek állami tulajdonban keletkeztek, ezek 100 milliós nagyságrendűek, és nagyon sok állampolgár gépkocsija rongálódott meg, égett ki, a brutális vandál tüntetők, a jobboldal által felheccelt vandálok kirakatokat törtek be, emberek magánvagyonára törtek" - fogalmazott Demszky Gábor.

A főpolgármester azt mondta: lassan kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. Szerinte ugyanakkor a végleges nyugalomnak politikai feltételei is vannak. A liberális politikus veszélyesnek nevezte, ha a demonstrációkon az alkotmányos rend megdöntésére szólítanak fel.

Demszky Gábor kifogásolta, hogy a Kossuth téren két, a Fidesz soraiban ülő országgyűlési képviselő is felszólalt. Mint mondta: a legnagyobb ellenzéki párt az országban és Budapesten is több kerületben választási együttműködést kötött a MIÉP-pel és a Jobbikkal, ugyanakkor nem határolódtak el a szélsőséges nézeteket hirdetőktől.

A főpolgármester szerint ez is hozzájárul a békétlenséghez. Hozzá tette: a politikai stabilitás kulcsa Budapest, ezért fontos idejében elfojtani a szélsőségeket, és megakadályozni az éjszakai randalírozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×